Kiemelt szerelmes vers kategóriák
Szerelmes vers beágyazása
Szerelmes vers keresése
Szerelmes versekben
Szerzők között
Ok
Toplista
1877 - 1919
Ady Endre a XX. század egyik legnagyobb magyar költője. Érmindszenten született egy elszegényedett nemesi családban. Fiatal korában megfordult református, majd katolikus iskolákban, gimnáziumi éveit a nagykárolyi piarista gimnáziumban töltötte, de megfordult a zilahi református kollégiumban is, ahol jelesre érettségizett. Életében fordulópontot jelentett, amikor 1903-ban megismerkedett Diósyné Brüll Adéllal, aki a múzsája lett és verseiben Lédának nevezett el. Ady 1904 és 1911 között hét alkalommal is elutazott Párizsba, a város nagy hatással volt rá. 1908-tól a híres Nyugat folyóirat munkatársa lett, itt jelentek meg versei is, de írt verseket a Népszavába is. Az I. világháború kitörését nemzeti tragédiának tartotta, verseket nem is közölt, csak a háború után jelentek meg ismét az írásai. A Tisza gyilkosság után szélütést kapott, majd tüdőgyulladással kűszködött, fájdalmasan fiatalon, életének 42. évében halt meg.
1982 -
A szerző még él.
1976 -
saját szerzemény
1817 - 1882
Arany János a 19. század egyik legnevesebb magyar költője Nagyszalontán született egy vagyontalan nemesi családban. Nehéz gyermekkora volt, szülei korán meghaltak. Költői pályafutása az 1845-ben megírt Elveszett Alkotmánnyal indult, amellyel elnyerte a Kisfaludy társaság vígeposz pályázatát. Igazán népszerűvé azonban az 1846-ban megjelent Toldi Miklós tette, amellyel szintén irodalmi díjat nyert. Ekkortájt ismerkedett meg Petőfi Sándorral, akivel igaz barátok lettek. Tevékenyen részt vett az 1848-49-es szabadságharcban, melynek leverése után egy ideig bujdokolni kényszerült. Két gyermeke született, Juliska és László. Juliska lánya fiatalon meghalt, ami a költőt nagyon megviselte, emiatt hosszú ideig nem ragadott tollat. Fiából Arany Lászlóból késöbb neves bankár, költő, népköltészeti gyüjtő valamint irodalomtudós vált, amire Arany nagyon büszke volt. 1860-ban Pestre költözött és a Kisfaludy Társaság titkáraként dolgozott. Az 1870-es években számos népszerű külföldi művet (Hamlet, János király) lefordított, valamint befejezte a Toldi triológia középső művét, a Toldi szerelmét. 1882-ben 65 éves korában hunyt el.
1995 -
Saját berseimet szeretném nyílvánosságra hozni.
2001 -
Álmodozó
1993 -
Sziasztok páromnak írom. Verseim

 

 

Szerelem - Szerelem, Szeretlek, Az igazi, Szenvedély, Hűség, Csók, Vallomás, Hiányzol, Jó éjt

Bajos szerelem - Bánat, Reménytelenség, Csalódás, Megcsalás, Szakítás, Elmúlt szerelem, Viszonzatlan szerelem, Vágyakozás, Remény, Újrakezdés, Halál, Magány

Ismerkedés - Keresem a párom, Ismerkedés, Lehetőség, Flört, Találkozás, Érdek

Párkapcsolat - Társ, Szeretet, Boldogság, Õszinteség, Félreértés

Házasság - Esküvő, Házasság, Gyász

Ünnepek - Valentin-nap, Nőnap


Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó